За да се стигне до тук, в работата си сме допуснали

...
За да се стигне до тук, в работата си сме допуснали
Коментари Харесай

Шефът на ДАНС: Отстраняването ми е заради разкритите руски шпиони

" За да се стигне до тук, в работата си сме позволили някакви неточности. Една от тях е, че през последните години направихме интервенции, които разкриха шпионски мрежи на непознати разузнавания, изключително последните, които са свързани с хващането на шпионите, които работеха за Русия ". Това съобщи шефът на ДАНС Димитър Георгиев във връзка настояването от страна на служебния кабинет да бъде отхвърлен от поста. В сряда служебният министър председател Стефан Янев разгласи, че с поведението си Георгиев е уязвил престижа на службата.

" Шпионският скандал и олигарсите е нещото, което не беше пипано от години. Още преди да пристигна служебният кабинет се говореше, че ще се махнат шефовете на служби. За мен това нещо уронва не престижа на службите, а на държавността. В продължение на целия си интервал като ръководител на ДАНС не съм правил изявленията и не съм коментирал нищо, тъй като водещият принцип за мен в работата е бил да се даде опция на контраразузнаването да работи и да си прави работата по най-хубавия метод с оглед опазването на националната сигурност. За себе си съм задоволен и считам, че сътрудниците ми са почтени за почитание и доста положителни експерти като чиновници на ДАНС ", сподели Георгиев.

Той увери, че службата е извършвала единствено своите законови пълномощия. " Имаме едно главно терзание – че силовият вицепремиер е лице с лишен достъп до класифицирана информация за период от три години като отнемането е преди две години. Този достъп не е обжалван ", сподели ръководителят на ДАНС.

Той акцентира, че при последното ни присъединяване във формата на НАТО след представянето на информацията по шпионския скандал, всички страни са подкрепили България за вярната политика и това, което се вършело от службите за сигурност у нас.

" Работил съм с пет държавни управления. Откъде-накъде ще се приказва, че аз съм политически привързан “, попита Георгиев.

За взетия дълъг неплатен отпуск той сподели, че още на петия ден, откакто е почнало да се приказва в медиите, е внесъл в Министерския съвет документи за прекратяването на отпуска. Три дни по-късно е поканен на среща, на която му е казано, че не желае да работи със служебния кабинет, а в никакъв случай не е твърдял сходно нещо.

Георгиев съобщи, че чака президентския декрет за освобождаване си и с гордо вдигната глава ще си тръгне от ДАНС, тъй като е приключил доста работа.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР